Povlečení na přikrývky

V současnosti prodejci nabízejí velkou paletu druhů povlaků na přikrývky v různých barevných provedeních a z různých materiálů. Při nákupu si ale musíme dávat pozor. Na pultech se vyskytují různé značky různé kvality.

Několik nejznámějších druhů povlečení uvádí tento článek.

Damaškové povlečení

Je povlečení ušité z damašku. Damašek je označení pro jednobarevnou tkaninu vyrobenou z hedvábných a lněných přízi. Je to nejtrvanlivější materiál, ze kterého se vyrábí povlečení.

Gramáž damašku je 150g/m2. Pere se až na 90 °C a při běžném používání povlak zachovává svou kvalitu desítky let. Povlečení z damašku jsou vhodná pro ubytovací zařízení.

Saténové povlečení

Luxusní povlečení z bavlněného saténu je dnes k dispozici za mnohem menší cenu než kdysi. Saténové povlečení má elegantní vzhled s decentním leskem, povlečení je jemné a příjemně hebké na dotek. Vyrábí se ze 100% bavlny. Často má praktické zapínání na zip.

Krepové povlečení

Krepové povlečení z vysoce kvalitní 100% bavlny s klasickým krepováním je nenáročné na údržbu a má nežehlivou úpravou. Toto povlečení je hrubé, má gramáž až 145g/m2. Je vzdušné a příjemné na dotek.

Krepové povlečení je to ideální volba pro ty, kteří ocení pohodlí a praktičnost. Povlečení se nežehlí, což šetří čas i peníze. Má konzistentní barvy, které zůstávají zachovány i po mnoha vypráních.

Oblíbeným materiálem je i flanel a bavlna.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang