Židle k počítači

Asi jen málo z nás přemýšlí o tom, kolik času strávíme sezením, spaním a podobnými aktivitami. Při povoláních, jejichž hlavní činnost spočívá v kancelářských aktivitách naše tělo dostává pořádně zabrat. Je všeobecně známo, že většina nemocí páteře a hlavně krční páteře je způsobena sedavým zaměstnáním.

Proto je důležité na jaké židli trávíme čas. To se týká pracovníků v kanceláři, mládeže a všech, kteří tráví alespoň čtyři hodiny denně za počítačem.

Výbět správné židle zaručí zdravá záda

Velkou zásluhu na rozšíření bolesti krční páteře mají počítače a internet. Pro správné držení těla a chránění si svého zdraví jsou kvalitní židle k počítači základní výbavou. 

Tyto židle dokáží eliminovat nesprávný postoj při sezení a tak donutí člověka ke správnému držení těla. Klinicky testovány jsou snad již všechny židle k počítači na dnešním trhu. Nejtěžší je vybrat si z velkého množství tu, která je šetrná ke zdraví a zároveň se nám líbí. 

Jelikož se výrobci snaží spolupracovat s odborníky v oblasti správného držení těla, nemusíme se při kupování kvalitních židlí bát.

Důležitým prvkem, na který je třeba při koupi dbát, je výškově nastavitelné sedadlo. To je pro správné držení těla velmi podstatné. A je to ještě podstatnější, když se na židli budou střídat lidé s různou výškou postavy. Neboť ne každému vyhovuje výška, jakou si nastavil ten, kdo na ní seděl předtím. Proto je třeba brát v úvahu průměrnou výšku osob, které budou židli využívat. Důležité je i zadní opěradlo, které drží tvar celé páteře a zbavuje tělo tlaku.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang