Plastová okna – montáž

Rozhodli jste se pro výměnu vašich starých oken? Máte už i objednaná nová a nevíte jak dál s montáží? Správná montáž je jednou z nejdůležitějších činností spojených s výměnou oken. Co z toho, že máte kvalitní okno, které je špatně založeno?

V rámci montáže máte několik možností. Nejjednodušší je to přenechat na firmu, která vám okna dodává. Obvyklé každá firma má na to připravené pracovníky. Pokud nemá, tak vám někoho doporučí. Při tomto způsobu máte záruku na okna i na jejich montáž. Tento způsob je jednoznačně nejdražší, protože kromě mzdy zaměstnanců si firma účtuje poplatek za zprostředkování služby.

Montáž okna svépomocí

Jiná možnost je, že si okna založíte svépomocí. Avšak při takové realizaci nemáte od firmy záruku na založení oken a při nesprávné manipulaci a poškození okna během zakládání ztrácíte nárok na reklamaci.

Montáž probíhá následovně: nejprve se ze stěny odstraní původní okno a ukotví se rám nového PVC okna. Při osazování rámu je třeba dávat extra pozor, aby byl vyvážený po všech stranách, jinak se může vyskytnout několik problémů.

Nejméně závažné je to, že se okno bude samovolně otevírat nebo zavírat. Horší už je, že kolem okna může zatékat nebo může okno špatně těsnit v rámu. Takto se poruší i tepelně a zvukově izolační vlastnosti okna a také se postupně snižuje životnost okna.

Mezera mezi oknem a stěnou se vyplní polyuretanovou pěnou. Dále následují zednické práce – začištění, zatmelení a vyhlazení omítky. 

Pokud nevíte co se starými okny, firma, která vám zakládá nová, vám je za poplatek vezme a zlikviduje.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang